Geometry.Net - the online learning center
Home  - Pianists - Brautigam Ronald

e99.com Bookstore
  
Images 
Newsgroups
Page 4     61-80 of 95    Back | 1  | 2  | 3  | 4  | 5  | Next 20
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  

61. Alex Roelofs En Michiel Peters
ikzelf speelde wat gitaar maar overwegend veel bas en dan waren er nog Rob en zijnbroer ronald brautigam (tegenwoordig een heel bekende (klassieke) pianist M2
http://www.nitsfans.org/new/ninterv.html
Not written by me, I publish this with the approval of the original author. JSt. In 1994 bestonden The Nits 20 jaar. In de, nooit verschenen, derde editie van Tons Of Ink (het informatieblad van de Nits-fanclub Nits Information Service zou hier ruimschoots aandacht aan worden geschonken. Helaas is het nooit zover gekomen... De N.I.S. heeft voor deze derde Tons Of Ink interviews gehad met de drie ex-bandleden Alex Roelofs, Michiel Peters en Joke Geraets. Aangezien het een terugblik is over de periode dat zij lid waren van de band, blijven ze de moeite van het lezen waard. Vandaar dat ze nu, onder het motto 'beter laat dan nooit', alsnog verschijnen, zij het in cyber-vorm.
Michiel le Blanc.
Alex Roelofs en Michiel Peters:
"1974? Dat is waar ook! Wat een tijd geleden, we worden oud!"
De vroegste geschiedenis van The Nits werd ook meegemaakt voor Michiel Peters en Alex Roelofs. Op een zonnige juni-avond in 1994 zijn we naar een buitenwijk van Amsterdam gegaan en onder gastheerschap van Michiel Peters heeft onderstaand gesprek plaatsgevonden met hem en Alex Roelofs. Samen al met al toch goed voor een goede tien jaar Nederpop-geschiedenis.
-Door Michiel Jans en Michiel le Blanc-
Michiel Peters: Op mijn 13e ben ik begonnen met gitaarspelen. Daarna heb ik een elektrische gitaar gekocht met een versterker. Toen kwam ik met Rob (Kloet -M2) in aanraking en we gingen samen liedjes spelen op zelfgemaakte trommels.

62. EPTA Piano Bulletin Indexpagina
Frédéric Gevers) 21 Sweelinck Museum, een mekka voor de pianist (Christo Lelie H.Austbö R. Eckhardt) - 6 In gesprek met ronald brautigam (Marcel Baudet
http://www.eptanederland.nl/pianobulletin/inhoud-list.html
Piano Bulletin
Inhoud van de jaargangen 1983-1997
Alfabetisch auteursregister
Alfabetisch trefwoordenregister

Tip:
Indien u op zoek bent naar bepaalde informatie kan de 'zoek' of 'find' functie van uw internet-browser nuttig zijn. inhoudsopgave auteursregister trefwoordenregister Inhoudsopgave van 15 jaargangen EPTA Piano Bulletin Toelichting bij de inhoudsopgave en het register In de afgelopen 15 jaargangen is er nog niet eerder een register verschenen. Alleen in Piano Bulletin 1987 nr. 3 werd een lijst afgedrukt met alle tot dat moment gepubliceerde artikelen, geordend per auteur. Na 15 jaargangen vond de redactie het de moeite waard de inhoud hiervan als het ware opnieuw te ontsluiten door middel van een inhoudsopgave, een auteursregister en een alfabetisch trefwoordenregister.
De inhoudsopgave van alle 45 uitgebrachte tijdschriften (1983-1997)vermeldt uitsluitend de hoofdartikelen (gezet in groot corps) en hun auteurs (tussen haakjes), met daarachter het paginanummer waarop het artikel begint. Bij het samenstellen van de lijst zijn volgnummers toegekend; deze stonden niet op de oorspronkelijke tijdschriften vermeld. Aangezien de eerste jaargang (1983) een afwijkende titel (EPTA Bulletin), en bovendien een totaal ander aanzien en formaat had, kregen deze een eigen nummering (EB1, etc.). In 1984 kreeg het blad de naam Piano Bulletin; vanaf dat moment begint de nummering bij nr. 1.
Een overzicht van welke jaargangen bij welke volgnummers horen ziet u in het navigatiemenu links in het scherm.

63. Augustus Augustus 2001 Index Oktober 2001oktober Dagprogrammering
De Belgische pianist Jozefde Beenhouwer heeft haar complete oeuvre voor piano op nuvolgende opname van Isabelle van Keulen en ronald brautigam bevat sonates
http://www.omroep.nl/concertzender/200109/nacht20010912.html

64. Oktober Oktober 2001 Index December 2001december Dagprogrammering
38 in F. ronald brautigam, fortepiano. presentatie Fred Dubiez 22.00 Lost HeroesUitzending over de briljante maar inmiddels vergeten pianist Dodo Marmarosa
http://www.omroep.nl/concertzender/200111/dag20011120.html

65. Favoriete Muzieksites
Naast de klassieke namen ook Nederlandse pianisten als bijvoorbeeld Wibi Soerjadi,ronald brautigam, Jan Vayne, komiek/pianist Hans Liberg maar ook
http://members.lycos.nl/cameleonmusic/links.html
The Cameleon Music Event Muziek en stijl Achtergronden Cameleon Muziekfragmenten ... Cameleon Demo CD Favoriete Muzieksites Gastenboek(ingen) Favoriete Muzieksites
GINO VANNELLI

Een prachtige fansite over een "master of music", GINO VANNELLI.
Blader eens door de vele verhalen en foto's op deze site, een aanrader en een waar eerbetoon aan deze grootse zanger-musicus.
Gino Vannelli (50) heeft vanaf 1973 werkelijk schitterende en veelzijdige LP's en CD's uitgebracht.Bekend uit die eerste jaren is de LP "Powerful People" met het funky "People gotta move". Jaren later krijgt hij een aantal hits met onder meer "living inside myself" (opgenomen in ons repertoire), "It hurts to be in love" en "Wild horses".
Helaas krijgt Gino Vannelli in Nederland niet de aandacht die hij verdient met de vele andere werken die wellicht wat minder commercieel zijn.
Een aanrader is bijvoorbeeld de jazzy CD "Yonder tree".
Zijn muziek is qua compositie, harmonie, complexiteit van akkoordstructuren
en overgangen geweldig mooi en veelzijdig.
Met zijn stem kan hij daarnaast oneindig veel gevoel leggen in de werken waardoor zijn composities echt tot hun recht komen.

66. Favoriete Muzieksites
Naast de klassieke namen ook Nederlandse pianisten als bijvoorbeeld Wibi Soerjadi,ronald brautigam, Jan Vayne, komiek/pianist Hans Liberg maar ook ..
http://www.cameleon-music.com/links.html
Ron's Favoriete Muziek (sites) The Cameleon Music Event Stijl en repertoire ... CD opname Favoriete Muzieksites Gastenboek(ingen)
GINO VANNELLI

Gino Vannelli (50) heeft al vanaf 1973 werkelijk schitterende en veelzijdige LP's en CD's uitgebracht.Bekend uit die eerste jaren is de LP "Powerful People" met het funky "People gotta move". Jaren later krijgt hij een aantal hits met onder meer "living inside myself" (opgenomen in het Cameleon repertoire),"I just wanna stop", "It hurts to be in love" en "Wild horses".
Helaas krijgt Gino Vannelli in Nederland niet de aandacht die hij verdient met de vele andere werken die wellicht wat minder commercieel zijn. Een aanrader is bijvoorbeeld de jazzy CD "Yonder tree".
Zijn muziek is qua compositie, harmonie, complexiteit van akkoordstructuren en overgangen geweldig mooi en veelzijdig. Met zijn stem kan hij daarnaast oneindig veel gevoel leggen in de werken waardoor zijn composities echt tot hun recht komen. Elke musicus zal dit beamen.
Als je onder de foto hierboven op de letters GINO VANNELLI klikt kom je op een prachtige fansite over deze muzikale grootheid. De prachtige en zeer gedetailleerde web-site wordt wekelijks zorgvuldig geactualiseerd door Barend en Trees Verwaal, trouwe fans van het eerste uur.

67. Sergej Pashkevich: Een Bescheiden Lisztomaan
Hij constateert dat ook jonge pianisten als ronald brautigam en Martijn van denHoek geen vrolijk beeld, dat Suèr schept van wat de jonge pianist te wachten
http://www.nopapers.nl/km/muz2/2/muze0269.html
Sergej Pashkevich: een bescheiden Lisztomaan
"Doorgewinterde liefhebbers zeggen 'met alle respect' vermoeid te zijn door de ijzige knapheid van Pollini en het altijd doordachte academisme van Alfred Brendel. Langzamerhand raken ze uitgekeken op de dure jongens van de podia en de platenindustrie, van Vladimir Ashkenazy en Radu Lupu tot Barenboim en Pogorelic. Ze hebben geen vrede meer met de tempobeulen uit de Verenigde Staten en de gestaalde robotten uit de Sovjet-school. In techniek en power schijnen die geen beperkingen te kennen, maar een opgefokte prestatiedrift begint wurgend te werken. Het is alsof ze allemaal dezelfde grammofoonplaten naspelen, die in ieders bezit zijn en tot norm zijn verheven. Is er nog iemand met een eigen opvatting? Met een avontuurlijke verbeelding?" We kunnen verder alleen maar hopen dat het Pashkevich niet zal vergaan als de man die een dag eerder de vleugel in Vredenburg voor hem kwam opwarmen, Earl Wild. De overlapping in het programma van beide heren (de tweede sonate en de Corelli-variaties van Rachmaninoff) leek mij een leuke aanleiding om twee pianistengeneraties met elkaar te vergelijken. Maar Wild stelde teleur. De vele jaren van concerten geven waren hem kennelijk niet in de koude kleren gaan zitten: de grijze maestro leek verdwaald te zijn op een pelgrimstocht waar hij zelf het doel niet meer van kende. Technisch was het er allemaal nog, en geen dynamisch teken uit de partituur werd genegeerd, maar zijn spel ontbrak het aan elke vorm van warmte, iets waar de jonge Pashkevich althans nog rijkelijk mee bedeeld was.

68. CONTINUO Magazine For Early Music, December 1997 CD Classical Keyboard Music Rev
K 545; in Bflat major K 570; in D major K 576.ronald brautigam, fortepiano Trainedwell over two decades ago at university as a pianist and organist, he later
http://www.continuo.com/decrevs97/keydec97.htm
KEYBOARD REVIEWS
CONTINUO Magazine
Johann Sebastian BACH:
BY ARRANGEMENT: Sonata in d minor BWV 964 (arranged by J.S. Bach from the a minor solo violin sonata); Concerto in C major BWV 976 (arranged by J.S. Bach from a Vivaldi violin concerto); Suite in c minor (arranged from Bach manuscripts by Howard Ferguson); Chromatic Fantasy and minor violin partita). Colin Booth, harpsichord. OLYMPIA CD [?DDD] OCD CONTINUO Marketplace #3408 $15.04 Johann Sebastian BACH: Trio Sonata No.6 in G major BWV 530; Prelude and Fugue in D major BWV 532; Prelude and Fugue in G major BWV 541; Prelude and Fugue in a minor BWV 543; Prelude and Fugue in e minor BWV 548 ("Great"); Passacaglia and Fugue in c minor BWV 582. Tom Robin Harris, pedal harpsichord. AUGUSTANA RECORDS CD [DDD] [1997, no catalogue number] Antonio de CABEZON: Obras de Musica para tecla, arpa y vihuela, Vol.I. Claudio Astronio, organ and harpsichord. STRADIVARIUS CD [DDD] STR 33449 CONTINUO Marketplace #7848 -$15.87 Girolamo FRESCOBALDI: Cimbalo. Laura Alvini, harpsichord. ITALIA FONIT CETRA CD [DDD] C 36 CONTINUO Marketplace #6962 -$15.87

69. Verhuur
Vaste gasten zijn onder andere Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra, hetCombattimento Consort, het Schönberg Kwartet, en pianist ronald brautigam.
http://www.waalsekerk-amsterdam.nl/verhuur.htm
Waalse
Kerk
Amsterdam
  • Homepage Activiteiten Geschiedenis Orgel ... Locatie Verhuur Archieven De Waalse Kerken E-mail

  • Freek de Jonge en Louis Andriessen aan de vleugel in de Waalse Kerk
    Verhuur
    Ondanks de ligging in het hart van Amsterdam is het gebouw vrijwel immuun voor omgevingsgeluid. De enige uitzondering daarop is het vliegtuigverkeer dat Schiphol op stormachtige dagen over de binnenstad dirigeert.
    Daarnaast is tevens de in 1992 in volle luister gerestaureerde Consistoriekamer te huur voor vergaderingen, lezingen, diners en recepties. Het vertrek biedt (afhankelijk van de aard van de bijeenkomst) plaats aan maximaal 40 personen. Catering wordt uitsluitend verzorgd in overleg met de beheerder. Aangezien zowel de kerk als de consistoriekamer intensief wordt gebruikt is het aan te raden om verhuur-aanvragen bijtijds - liefst enkele maanden tevoren - in te dienen. Neem voor nadere inlichtingen contact op met de beheerder, Nienke Meuleman:
    Tel. 020-6232074
    Fax: 020-3204519
    of stuur een E-mail Naar het begin van de pagina
    Terug naar Waalse Kerk
    Deze website is samengesteld en ontworpen door Frits van der Waa

    70. Kathryn Stott
    For Fidelio she recorded an album of Shostakovich Sonatas for Violinand Viola with her duo partner, Dutch pianist ronald brautigam.
    http://www.kathrynstott.com/Keulen.htm
    Chamber Music ISABELLE VAN KEULEN - violin/viola:
    Back Printable version Another recent collaboration, Isabelle and Kathryn have performed together in Norway, Ireland and Italy. Future recitals include concerts in Spain, Germany and the Wigmore Hall, London where alongside the traditional repertoire, they will look forward to exploring more unusual masterpieces. Isabelle van Keulen, born in December 1966, started to play the violin at the age of six. She studied first at the Sweelinck Conservatoire in Amsterdam and then with Sandor Vegh at the Salzburg Mozarteum. She also participated in masterclasses with Max Rostal and Vladimir Spivakov. In 1983 she took the Audience Prize and Silver Medal at the Yehudi Menuhin Competition, Folkstone, being the youngest participant in her catagory, and in 1984 she won the Eurovision "Young Musician of the Year" Competition in Geneva. These successes brought her not only invitations to tour Europe, America and Japan but also a recording contract with Philips Classics. Isabelle van Keulen made her UK debut at the 1990 Proms, with the Rotterdam Philharmonic, further UK appearances have included an Aldeburgh Festival recital and concerto engagements with BBC Philharmonic, BBC Scottish Symphony Orchestras, Scottish Chamber Orchestra. With the Royal Liverpool Philharmonic Orchestra she performed violin concertos by Mendelssohn and Philip Glass, and the Mozart Sinfonia Concertante with Tabea Zimmermann.

    71. St Magnus Festival
    The 2002 St Magnus Festival features an array of world class performers includingthe Scottish Chamber Orchestra, pianist ronald brautigam, percussionist Colin
    http://www.orkney.org/stmagnusfestival/

    72. Ulster Orchestra Reviews
    Concerto No 4 in G major has always been a great Belfast favourite and on this occasionwe heard the brilliant Dutch pianist, ronald brautigam, who combines a
    http://www.ulster-orchestra.org.uk/Reviews/2002/rev0204.html
    ULSTER ORCHESTRA Home Concerts Box Office Special Events ... Links
    April 2002 Reviews
    Friday 26 April, Ulster Hall, 1945 Concert Details Saturday 27 April, Belfast Telegraph Guest conductor and soloist are in fine tune Since the commencement of the present season it has been the policy of the Ulster Orchestra to enlarge the musical horizons of its audiences by the regular introduction of many works that were relatively [unknown] to local audiences, a very commendable enterprise. Unfortunately audience reaction was not always as enthusiastic as one would have liked and at last night's Ulster Hall concert a three programme concert attracted less support than the occasion deserved. This was all the more unfortunate since we were introduced to guest conductor Ilan Volkov, a 26-year-old who is clearly going to be one to watch, plus a very fine viola soloist, Nobuko Imai. The concert opened with Schumann's Overture, Manfred, an impressive performance, well characterised and involving a considerable dynamic range that proved most effective. The centrepiece was Dvorak's Symphonic Variations, a composition that must have been relatively unknown to many of those present. It proved to be a well reasoned and paced performance in which Mr Volkov proved that he has many of the essential qualifications that go to make a good conductor. His direction was authoritative and obviously he had excellent rapport with his players resulting in a performance which while it may not have solved all the problems inherent in the music, did give considerable pleasure.

    73. Other Celebrations Of The 5th Of November
    dies at 70 In 1982, Gerda brautigam, journalist/Dutch MP Tn In 1989, Vladimir Horovitz,Ukrainian/US pianist, dies at dies at 72 In 1996, ronald Ogden, engineer
    http://www.geocities.com/CapitolHill/5567/whatelse.html
    What else can be celebrated on the 5th of November? W e understand! Not everyone would like to celebrate an aspect of the plot! The 5 th of November calls out for celebration. It is just that time of year for a gathering and festivity just as the weather gets cold for the first time. It is a sort of shift of the seasons. Well here you are! Many more reasons to celebrate so pick one- we wont mind just so you join in celebrating on the day! Celebrate something!
    309th day of year with 56 days left (Numerology = 7)
    Happy Birthday to:
    In 1494, Hans Sachs, composer
    In 1534, Joachim Camerarius, German botanist/physician (horticulture catalog)
    In 1549, Philippe du Plessis, France, author
    In 1563, Anna van Nassau, daughter of prince Willem I/Anna of Saksen
    In 1654, Christian Liebe, composer
    In 1666, Attilio Ariosti, composer
    In 1764, Pieter Nieuwland, Dutch scientist (Newton)
    In 1770, Etienne P de Senancour, French author (Obermann) In 1779, Washington Allston, US painter/author In 1798, Carolina F L duchess of Berry, daughter of crown prince of Naples

    74. Tonträgerbesprechung
    Translate this page Von ronald brautigam sind mir noch rasante Parforceritte durch die KlaviersonatenRobert der Haydnschen Sonaten hat sich der holländische pianist ein angenehm
    http://www.klassik-heute.de/4DACTION/web_getTontraegerInfo/11563
    Bestellen
    J. Haydn Klaviersonate Nr. 29 E-Dur Hob. XVI:31, Klaviersonate Nr. 30 h-Moll Hob. XVI:32, Klaviersonate (Divertimento) Nr. 16 As-Dur Hob. XVI:46, Klaviersonate Nr. 28 A-Dur Hob. XVI:30
    Ronald Brautigam
    (Fortepiano)
    BIS Bis-CD-1094
    Gesamteindruck: (Beste Bewertung: 10) Von Ronald Brautigam sind mir noch rasante Parforceritte durch die Klaviersonaten Robert Schumanns in Erinnerung, die in ihrer mühelos scheinenden Virtuosität ebenso beeindruckten wie sie in ihrer musikalischen Schwachbrüstigkeit enttäuschten.
    Für die Gesamteinspielung der Haydnschen Sonaten hat sich der holländische Pianist ein angenehm charaktervoll und sauber klingendes Fortepiano gewählt, doch wirkt seine musikalische Ausdruckspalette insgesamt seltsam begrenzt, als zwinge ihn die schiere Menge an Noten, die er sich mit diesem Projekt auferlegt hat, stets aus einer begrenzten Anzahl innerlich vorgefertigter Schablonen zu wählen.
    Wieviel mehr an musikalischen Tiefendimensionen und Differenzierungsmöglichkeiten in Haydns Sonaten steckt, wird besonders deutlich im Vergleich von Brautigams routinierter Deutung der As-Dur-Sonate Hob. XVI/46 mit derjenigen des Extrempianisten Ivo Pogorelich, der sich trotz fragwürdiger Manierismen vor allem im Mittelsatz zu kühnsten und bewegendsten Seelenabenteuern aufschwingt.
    Peter Schlüer Diese Besprechung verschicken

    75. Washington/Maryland Datelines
    Orchestra, chief conductor Edo de Waart, with pianist Christian Zacharias RiccardoChailly, chief conductor, with ronald brautigam, piano, and Peter Masseurs
    http://www.peabody.jhu.edu/concerts-and-events/pn/sept98/washdate.html
    Washington/Maryland Datelines Annapolis Opera
    Mozart's Marriage of Figaro, conducted by Ronald Gretz and staged by Braxton J. Peters, is staged on Oct. 9 and 11 at Maryland Hall for the Creative Arts in Annapolis. The opera will be sung in English and the cast includes Jeff Buchman as the Count, Meagan Miller as the Countess, Tom Zielinski and Laura Lewis as Figaro and Susanna. The company will also present a "Mozart by Candlelight" evening at Carroll House on Dec. 13.
    The Annapolis Opera Vocal Competition takes place at Maryland Hall on Feb. 7, followed by "Pasta and Puccini" on Feb. 20 and a Gala Dinner Dance on March 19.
    Call 410/267-8135. Annapolis Symphony
    Newly appointed conductor Leslie Dunner will give his first concert with the Annapolis Symphony Orchestra on Sept. 5, at 6 p.m. at Downs Park, Pasadena, and on Sept. 6, at 6 p.m. at Quiet Waters Park, Annapolis. On the program is John Williams' Cowboy Overture , Hardemann's Lord of the Dance , and Strauss's Waltz and Polka among other popular works.

    76. Naburige Rechten Veel Argumenten, Weinig Geld.
    Toen de pianist ronald brautigam werk van hem wilde uitvoeren, liet Ligeti hemvoorspelen en gaf vervolgens geen toestemming het werk uit te voeren.
    http://www.eur.nl/FHKW/htm/medewe/stafld/schiph/artike.htm
    Naburige rechten: veel argumenten, weinig geld.
    (Boekmancahier 35, maart 1998)
    Presteert de musicus minder dan de componist en de acteur minder dan de toneelschrijver?
    Tjeerd Schiphof analyseert de slepende discussies over de late invoering van naburige rechten en rekent uit wat het de vertolker opbrengt: erkenning maar geen geld.
    De podiumkunstenaar komt met veel aspecten van het recht in aanraking. Hij betaalt belasting en sociale premies, net als iedere andere burger. Als hij werkt als zelfstandige is hij onderworpen aan de omzetbelasting (btw), in geval van loondienst is de verhouding met de werkgever onderworpen aan het arbeidsrecht. Als hij aan een gezelschap is verbonden wordt zijn juridische positie mede bepaald door de soort rechtspersoon die dat gezelschap heeft aangenomen, een vereniging of maatschap bijvoorbeeld. Als de podiumkunstenaar te maken heeft met overheidssubsidies is het bestuursrecht van belang, dat de verhouding regelt tussen overheid en burger, bijvoorbeeld de gang van zaken bij weigering van subsidie. Al deze regelingen zijn niet speciaal voor kunstenaars en hun prestaties opgesteld.
    Er is een betrekkelijk nieuwe loot aan het juridische struikgewas: de zogenoemde naburige rechten
    Het auteursrecht is het oudst en het meest geaccepteerd. Het kwam in Nederland tot stand in 1912 met de Auteurswet van dat jaar. Pas tachtig jaar later, in 1993, werd de Wet op de naburige rechten (wnr) van kracht. Dat deze rechten veel minder bekend zijn ondervond de sena, het bureau dat de incasso en de verdeling (de `repartitie') doet voor uitvoerende kunstenaars en platenproducenten. Toen deze `buma voor de naburige rechten' bedrijven als disco's ging aanschrijven, adviseerde de politie in het oosten van het land de brieven weg te gooien omdat men dacht met oplichters te maken te hebben. De artiesten zelf konden ook nauwelijks geloven dat ze `zomaar' geld kregen (de Volkskrant, 12 december 1995).

    77. Intim Musik IMCD 026
    and Orlando String Quartets, the Nash ensemble, pianists ronald brautigam, RolandPöntinen He has been the pianist of the Gothenburg Symphony Orchestra for
    http://www.intim-musik.se/CD/026.html
    IMCD 026
    Recorded 1993 at the
    Gothenburg Concert Hall Producer:
    Jan Johansson
    Recording Engineer:
    Michael Bergek Manuel de Falla
    Dance Espagnole
    M. Ravel
    Habanera
    F. Poulenc
    D. Popper C. Davidoff
    Notturno (From Silouetten) C. Saint-Saens Le Cygne N. Rimsky-Korsakov Flight of the Bumble-Bee L. Boellmann Valse Lente R. Schumann F. Chopin Notturno F. Mendelssohn Lied ohne Worte A. Lotti Aria E. Granados Intermezzo S. Palmgren The Swan T. Aulin D. Popper Plonaise de Concert Total 58:02 Harro Ruijsenaars - Cello Erik Risberg - Piano Is there anything that captures the lyrical mood of the cello better than the "Swan" by Saint-Saens? It is the forst piece I ever played on a concert stage and ever since the so called "small repertoire" has been very dear to me, in spite of it's performance being limited mostly to the incidental encore pieces. The choice of repertoire in this recording contains many transcriptions made by the great cellists of the past.

    78. Standaardcf
    Ook zijn er verschillende Cd's uitgebracht met werken van Prokofiev, samenmet de pianist ronald brautigam. Deze opname kreeg een 10 in 'luister'.
    http://www.cellofestival.dordt.nl/dferstmanhtm.htm

    79. Press-Up 155 - Public Affairs - University Of Nottingham
    Evening Post 9/10 Top Dutch pianist ronald brautigam visited the University forthe first in a series of chamber recitals focusing on Beethoven and his
    http://www.nottingham.ac.uk/public-affairs/press-up/155.htm
    Press-Up
    Press awareness service
    No 155
    Date 1-15 October 1999 PRESS UP is a bi-monthly news summary and cuttings service provided by the University Public Affairs Office. Each issue contains brief details of a selection of press stories in the national, regional and local press which feature the University of Nottingham, and copies of the cuttings listed are available on request. To order, simply e-mail Lisa.Gilligan@nottingham.ac.uk giving details of the cuttings you require, or alternatively telephone ext 15798.
    National
    Educational Management and Administration 10/99: Dr Alma Harris of the School of Education reviews the book entitled Good Teaching and Learning: Pupils and Teachers Speak by Colin Morgan and Glyn Morris. Professional Security Magazine 10/99: The University has installed a new access control system from Bradley Lomas Electrolok Ltd. Finance Midlands 10/99: University graduate John Gilligan has been made a special lecturer at the Business School. Prima Baby 10/99: According to University research, hard water may exacerbate eczema in young children.

    80. Profiel: Japan
    wist te verenigen. Met oa pianist ronald brautigam. Concertgebouw,Concertgebouwplein 2/6, Amsterdam. (020) 573 05 73. 27 maart.
    http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Japan/activiteiten.html

    N
    IEUWS T EGENSPRAAK ...
    afleveringen Profiel
    Activiteiten De vier eeuwen lange vriendschap tussen Nederland en Japan wordt op vele manieren en in alle streken van het land gevierd. Hieronder een voorlopig en nog niet volledig overzicht: Tentoonstellingen Deshima Op de tentoonstelling 'Museum Deshima' zijn achttiende- en negentiende-eeuwse objecten (van tandenborstels tot speelgoed) te zien, verzameld door Hollanders op het gelijknamige eiland voor de kust van Japan. Museum Naturalis, Darwinweg 2, Leiden. (071) 568 76 00. Tot en met 12 maart. Manga Manga Lekkernijen Vitrinetentoonstelling van Japanse (replica)gerechten zoals sushi, sashimi, shabu-shabu en tempura. Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, Rotterdam. (010) 440 03 00. Tot en met 28 mei. Antiek Tentoonstelling van antieke meesterwerken uit het Miho Museum in Japan. Gouden en zilveren bokalen, schalen, sieraden, drinkhoorns en beelden. Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. (071) 516 31 63.Tot en met 19 maart. Foto's Uitgangspunt voor de expositie 'Venster op het Oosten. Een Nederlands gezant ziet Japan in verandering, 1850-1870' zijn de fotoalbums van Dirk de Graeff van Polsbroek, Nederlands vertegenwoordiger in Japan in bovengenoemde periode. Nederlands Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam. (020) 523 22 22. 8 april t/m 29 oktober. Friezen Tentoonstelling over de meest gevoelige periode in de betrekkingen tussen Nederland en Japan: 1940-1945. Organisatie: de stichting Ex-Krijgsgevangenen en Nabestaanden Japan. Boisotkade 2a, Leiden. (071) 512 01 91. 2 t/m 27 mei.

    A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  

    Page 4     61-80 of 95    Back | 1  | 2  | 3  | 4  | 5  | Next 20

    free hit counter